20/06/2023 12:44167

Μετά από μια 20ετία αποχωρεί ο Κάλε

Ο προπονητής της Προόδου Καλιανών κ. Ανδρέας Πολυκάρπου ΚΑΛΕ αποχωρεί από την προπονητική και τον πάγκο της ομάδας.

Η ανάρτηση της ομάδας.

Μετά από μία 20ετία περίπου, ο καπετάνιος και το καράβι του έριξαν άγκυρα στο λιμάνι! Και το λιμάνι στην προκειμένη περίπτωση, δεν ειναι τίποτε αλλο από την ομάδας μας, την ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΛΙΑΝΩΝ! Ο μέχρι πρότινος προπονητής μας, αφήνει πλέον τα σχοινιά και τα ηνία!

Ο Κος Ανδρέας Πολυκάρπου, ο γνωστός σε όλους μας Κάλε, αποφάσισε να σταματήσει την προπονητική του καριέρα από τον πάγκο της ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΛΙΑΝΩΝ!

Νεαρός ο Κάλε, από τα μαθήτικα χρόνια αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας μας! Δεν έμελλε να μείνει ως εδω, καθώς ως ταλέντο της περιοχής ξεχώριζε για την ποδοσφαιρική του κατάρτιση! Δεν πέρασε πολύς καιρός και η Δόξα Κατωκοπιάς που αγωνιζόταν τότε στη Β’ Κατηγορία, ήθελε να τον εντάξει στο ενεργητικό της!

Η αξία του σαν ποδοσφαιριστής της Δόξας ανεκτίμητη! Αποτελούσε για χρόνια το 10 το «καλό» και τη ραχοκοκκαλιά της ομάδας του, την οποία όχι μόνο αγάπησε, έγινε μετέπειτα Αρχηγός, αλλά ακόμα μέχρι και σήμερα διατηρεί άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους εκεί! Ευτύχησε πέρα από αυτά, να αγωνιστεί με τη φανέλα της Δόξας και στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας!

Σταματώντας το ποδόσφαιρο σε ηλικία που κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει να σταματήσει, η κλίση του προς το ποδόσφαιρο δεν τον εγκατέλειψε και δεν τον πρόδωσε! Ήθελε να συνεχίσει, να δοκιμάσει και να μεταδώσει τις γνώσεις του και στην προπονητική! Η συνεχής θέληση του για μάθηση, τον κατέστησε σαν έναν από τους λιγοστούς προπονητές της περιοχής μας με Δίπλωμα Α!

Το 2001 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας και έναν χρόνο αργότερα, τη σεζόν 2002 – 2003, οδήγησε την ομάδα μας στην κατάκτηση του Πρώτου Πρωταθλήματος από την ίδρυσή της!

Από την πρώτη μέρα καθόδου του, αγωνίστηκε σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής μας! Οι πολλές γνώσεις του και η εμπειρία του σαν ποδοσφαιριστής, βοήθησαν τα μέγιστα, τόσο τους πιο μικρούς ποδοσφαιριστές που έστεκαν δίπλα του μέσα στο γήπεδο και τον έβλεπαν σαν αδάμαστο θεριό ανήμερο, όσο και τους μεγαλύτερους, αλλά γενικότερα έφερε και καθιέρωσε νέα πνοή στην ομάδα!

Το όνομα του αξεπέραστο και άφταστο καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο σχεδόν με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας μας! Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ασπίδες, διακρίσεις σε ΣΤΟΚ, διακρίσεις σε Πρωταθλήματα Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και πολλά άλλα!

Σήμα κατατεθέν, ο τίτλος που έγραψε εφημερίδα: «ξέχασε τι εστί ήττα», αφού από τον Νοέμβρη του 2005 και για 26 συνεχόμενους μήνες, σε αγώνες Πρωταθλήματος, η ομάδα μας με προπονητή τον Αντρίκκο ήταν αήττητη!

Η συνεισφορά του όμως δεν σταματούσε στη γραμμή του γηπέδου, ως προπονητής της ομάδας! Αστείρευτη πηγή ενέργειας, αλλά και ουκ ευκαταφρόνητη η οικονομική και όχι μόνο βοήθεια, όλης της οικογένειας του προς το Σωματείο και η αγάπη τους για την ομάδα! Άνευ όρων και «δουλοπάροικος» της ομάδας, εργαζόταν νυχθημερόν για τις εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου!

Πολλά ακόμα μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν για τη συνεισφορά του στο Ποδοσφαιρικό Στερέωμα του χωριού μας! Αδιαμφισβήτητα αποτελούσε μέχρι προχθές τον ακρογωνιαίο λίθο στη σφαίρα που ονομάζεται ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΛΙΑΝΩΝ!

Αναμφίβολα, η ομάδα χάνει ένα παίδι της, που γέννησε και μεγαλούργησε μέσα από τα σπλάχνα της!

Είμαστε πεπεισμένοι ότι όποτε χρειαστεί θα είναι και πάλι εκεί, στις επάλξεις! Βέβαιοι φυσικά, πως ακόμα και τώρα θα είναι δίπλα στην ομάδα, που τόσο αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε, με κάθε τρόπο!

Το Δ.Σ. της ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΛΙΑΝΩΝ, θέλει εγκάρδια να ευχηθεί στον Αντρίκκο, ό,τι καλύτερο απ’ εδώ και πέρα, τόσο στην προσωπική αλλά και στην οικογενειακή του ζωή! Να είναι υγιής, πανευτυχής και χαρούμενος, ειδικά τώρα με τον ερχομό και της εγγονής του! Επιθυμεί επιπλέον να του ευχηθεί καλή σταδιοδρομία αλλά και κάθε επιτυχία στην προπονητική του καριέρα, από εδώ και πέρα.

Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…

ΑΝΤΡΙΚΚΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ


Ενδιαφέρουν


Κατηγορίες


Επικοινωνία


info@mappinio.net



© Copyright by Mappinio.net 2023. All rights reserved.