ΠΡΟΟΔΟΣ: Έκκληση για συνεννόηση και κοινή γραμμή

ΠΡΟΟΔΟΣ: Έκκληση για συνεννόηση και κοινή γραμμή

Η ανακοίνωση της Προόδου Καιμακλίου σε σχέση με το πρωτάθλημα της Επίλεκτης ΣΤΟΚ...

 

"Αγαπητοί Φίλοι,

Είναι με μεγάλη λύπη που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μια ανταλλαγή θέσεων, αλλά το πιο λυπηρό είναι που οι θέσεις αυτές αποστέλλονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχουμε πει μετά την ανακοίνωση της ΚΟΠ ότι η έκδοση ανακοινώσεων από το σωματείο θα μας οδηγούσε σε αυτό το σημείο.

Έχοντας αυτά υπόψη έστω και τώρα ζητούμε από την επιτροπή που έχει οριστεί να προχωρήσει άμεσα σε τηλεδιάσκεψη με όλα τα σωματεία ώστε να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή θέση.

Πέραν τούτου σημειώνουμε τα ακόλουθα:

  • Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη ΣΤΟΚ είναι ερασιτέχνες, οικογενειάρχες, αρκετοί από αυτούς με βιοποριστικό επάγγελμα εκτός ποδοσφαίρου. Αυτούς πρέπει πρώτιστα να έχουμε υπόψη μας , γιατί σε οποιαδήποτε περίπτωση νοσήσουν θα πεινάσουν.
  • Η υγεία των ποδοσφαιριστών μας πρέπει να είναι πάνω απο οποιαδήποτε άλλη σκέψη μας. Αποχή πέραν των 3 μηνών για ομάδες Λεμεσού και Πάφου και 2 μήνες για Λευκωσία, Αμμόχωστο και Λάρνακα σημαίνει σωματική και πνευματική απραξία, κατά συνέπεια θα πρέπει να έχουν το χρονικό περιθώριο να επανέλθουν για αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.
  • Έχοντας τα πιο πάνω υπόψη εισηγούμαστε όπως βασική θέση μας σαν ΣΤΟΚ θα πρέπει να είναι η επανέναρξη προπονήσεων απο 1/2/2021.
  • Σε ότι αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος θυμίζουμε ότι στη τελευταία μας συνάντηση σαν σωματεία υπήρχε έντονος προβληματισμός από όλους αν θα μπορούσε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί αν μας το επέτρεπαν μετά τις 15/1/2021, τώρα είμαστε με ένα χρονοδιάγραμμα που στη καλύτερη περίπτωση θα είναι μετά τις 20/2/2021.
  • Η θέση μας σαν σωματείο είναι καθαρή. Συμφωνούμε να συνεχίσει το πρωτάθλημα ΜΟΝΟ εάν διασφαλιστεί ότι θα δοθεί αρκετό διάστημα προετοιμασίας των παικτών για αποφυγή τραυματισμών και ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά όπως η αρχική προκήρυξη χωρίς διαφοροποίηση. Εννοείται ότι αγωνιστικές Τετάρτη δεν συμφωνούμε να οριστούν αφού όπως έχουμε αναφέρει στην εισαγωγή μας οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες και έχουν την εργασία τους.
  • Εαν δεν είναι δυνατό η ΣΤΟΚ να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα ως η προκήρυξη τότε εισηγούμαστε όπως διακοπεί, να ΜΗΝ έχει διαβάθμιση και ΕΑΝ τα πρώτα σωματεία επιθυμούν να αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα για άνοδο στη 3η κατηγορία εμείς είμαστε σύμφωνοι.

Αγαπητοί φίλοι, η περίοδος που περνά η κοινωνία, ο πλανήτης, οι οικογένειες μας είναι τραγική, το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας και πολύ περισσότερο είναι μέρος της κοινωνίας και πολύ περισσότερο το ερασιτεχνικό.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι χρειάζεται θυσίες όπως το να μένουμε μακρυά από τους ηλικιωμένους γονείς μας, να μην βλέπουμε τα παιδιά μας και τους φίλους μας όμως είναι μια θυσία για να τελειώνουμε το γρηγορότερο.

Απευθύνουμε ξανά έκκληση για συνεννόηση και κοινή γραμμή, τονίζοντας όμως ξανά ότι για εμάς σαν σωματείο προτεραιότητα είναι η υγεία των παικτών μας, των οικογενειών τους και της κοινωνίας."