Τεράστιες δυσκολίες στο Αγροτικό Ποδόσφαιρο

Τεράστιες δυσκολίες στο Αγροτικό Ποδόσφαιρο

Άρθρο από ένα φίλο της σελίδας μας.....

Τεράστιες δυσκολίες στο Αγροτικό Ποδόσφαιρο- Ζητούν από τις ομάδες να βάλουν 2.000 για τα τεστ του Κορωνοιού

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται σχεδόν όλα τα Σωματεία στο Αγροτικό ποδόσφαιρο με τα νέα δεδομένα της πανδημίας. Το κάθε Σωματείο χρειάζεται μίνιμουμ 10.000 ευρώ την σεζόν για να τα βγάλει πέρα (ρουχισμός, ενοίκια γηπέδου, διαιτησίες, δελτία υγείας).

Μέχρι την προηγούμενη σεζόν με πολύ κόπο και μόχθο από τους υπευθύνους των Σωματείων ο προϋπολογισμός έβγαινε κυρίως μέσω εκδηλώσεων και όχι μέσο χορηγιών ή άλλων εγγυημένων εσόδων που έχουν τα Σωματεία σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Οι εκδηλώσεις των Σωματείων έχουν ήδη μειωθεί στο ελάχιστο με τα μέτρα κατά της πανδημίας και οι Υπεύθυνοι των Σωματείων ψάχνουν διάφορες εναλλακτικές. Πολλά Σωματεία έχουν ήδη βάλει λουκέτο με την ομοσπονδία της ΠΟΕΛ Λευκωσίας να μετράει ήδη 8 αποχωρήσεις ομάδων!!!

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η ανακοίνωση προς τα Σωματεία για τα τεστ του Κορονωιού. ότι δηλαδή 48 ώρες πριν την 1η Αγωνιστική των πρωταθληματων τα Σωματεία πρέπει να έχουν τα δείγματα από τα τεστ των ποδοσφαιριστών, προπονητών και των υπευθύνων τους. 30 άτομα περίπου επί 65ευρώ, σύνολο περίπου 2000ευρώ.

Προς έκπληξη των Σωματείων, όταν επικοινώνησαν με τις οικίες Ομοσπονδίες, ενημερώθηκαν καμία αρμόδια αρχή (ΚΟΑ/ΚΟΠ/ΣΤΟΚ) δεν προτίθεται να επιχορηγήσει τα τεστ.