Ανακοίνωση-απάντηση απο την ΟΜΟΝΟΙΑ

Ανακοίνωση-απάντηση απο την ΟΜΟΝΟΙΑ

Η γυναικεία ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση προς την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Λευκοθέα.  Την δημοσιεύουμε αυτούσια .....

"Ως ΟΜΟΝΟΙΑ θέλουμε να αποφεύγουμε χαρακτηρισμούς, σχόλια και γεγονότα που δεν άπτονται της πραγματικότητας. Γι’ αυτό και μένουμε στα πραγματικά δεδομένα.

Υπενθυμίζουμε ότι το «σκληροπυρηνικό» παιχνίδι της Κυριακής που μας πέρασε ήταν τηλεοπτικό και καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό να δει για ακόμα μια φορά την νίκη της ομάδας μας. Δυστυχώς, επειδή το εν λόγω γήπεδο δεν είναι κατάλληλο για τηλεοπτική κάλυψη, οι κάμερες και τα μικρόφωνα είχαν στηθεί κοντά στο σημείο που κάθονταν οι φίλοι και οπαδοί της αντίπαλης ομάδας και είναι φυσικό να ακούγονται περισσότερο τα όσα ανέφεραν εκείνοι παρά τα συνθήματα εμψύχωσης των δικών μας φιλάθλων προς τις παίχτριες μας, που τους ευχαριστούμε για την σημαντική παρουσία τους!!!

Δυστυχώς επίσης, το γήπεδο δεν ήταν κατάλληλο για την διεξαγωγή κανενός αγώνα και προς τιμήν της η αντίπαλη ομάδα, μας το ανέφερε από την αρχή παρόλο που τελικώς δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Ευτύχημα, η εξαιρετική φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστριών μας που παρόλα τα φάουλ της αντίπαλης ομάδας, που οδήγησαν σε 4 κίτρινες κάρτες γι’ αυτούς, στο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας μετά από σκληρό φάουλ και μια 2η κίτρινη σε παίχτρια που ποτέ δεν δόθηκε, η ομάδα μας έφυγε αλώβητη από σοβαρούς τραυματισμούς. Το γεγονός δε ότι όλες οι παίχτριες μας ήταν πανέτοιμες χωρίς πρόσφατους τραυματισμούς και επεμβάσεις να τις ταλαιπωρούν, έδινε πολλές επιλογές στον προπονητή μας σε περίπτωση τραυματισμού παίχτριας μας, αφού με τέτοιο γήπεδο και σε τέτοιας δυναμικότητας αγώνα δεν υπήρχε περίπτωση η ΟΜΟΝΟΙΑ να διακινδυνεύσει την υγεία ποδοσφαιρίστριας της ρίχνοντας την στον αγώνα ανέτοιμη. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ, αντιλαμβανόμαστε τι πάει να πει τραυματισμός και γι’ αυτό οι παίχτριες μας έτρεχαν πρώτες να βοηθήσουν τις αντίπαλες παίχτριες στην περίπτωση τραυματισμού τους.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ, γνωρίζουμε τι πάει να πει fair play και γι’ αυτό ακόμα και στην περίπτωση φάουλ που δόθηκε υπέρ της αντίπαλης ομάδας και ενώ εκείνη έπαιξε χωρίς να περιμένει να δει πόσο σοβαρός ήταν ή όχι ο τραυματισμός της παίχτριας της όπου και τελικά αναγκάστηκε να βγάλει την μπάλα έξω από κερδισμένο δικό της φάουλ, η ομάδα μας της παραχώρησε την μπάλα. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ, γνωρίζουμε τι πάει να πει ήθος γι’ αυτό και όλοι εκ των παραγόντων, ποδοσφαιριστριών και προπονητικού επιτελείου γνωρίζει ότι δεν ανταπαντούμε με τον ίδιο τρόπο στα έντονα, προσβλητικά ακόμα και ρατσιστικά σχόλια που δεχόμαστε τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και με το πέρας αυτού, τόσο από ποδοσφαιρίστριες αντίπαλης ομάδας αλλά και προπονητικού τους επιτελείου. ΟΜΩΣ, Ως ΟΜΟΝΟΙΑ, ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια μας για εκτόνωση των έντονων συναισθημάτων του αγώνα με την ουδέτερη στάση που αρχικώς τηρήσαμε ΔΕΝ αποτελεί αδυναμία αλλά κατανόηση της πικρίας που μπορεί να φέρει κάθε ήττα. Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση να αφήσουμε το ένδοξο όνομα του Σωματείου μας να αμαυρώνεται από τον οποιονδήποτε χάριν εντυπώσεων καθώς και το όνομα των ατόμων που περήφανα φορούν το έμβλημα του τριφυλλιού στο στήθος και δε θα μπορούσαν να το αντιπροσωπεύουν καλύτεροι από αυτούς! Το γυναικείο ποδόσφαιρο πραγματικά έχει να δώσει πολλά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επίσης έχει να δώσει πολλά.

Αντί λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες, σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε σκληρά για να πάρουμε την ομάδα αυτή εκεί που της αξίζει. “Όσοι περνούν το χρόνο τους αναζητώντας τα ελαττώματα σε άλλους, συνήθως δεν έχουν χρόνο να διορθώσουν τα δικά τους” - Αρτ Τζόνακ. ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΙΩΝΙΑ"