"Όνειρο μου να ανεβάσω ένα υγιές οικονομικά Ορφέα στην Β’ Κατηγορία"

"Όνειρο μου να ανεβάσω ένα υγιές οικονομικά Ορφέα στην Β’ Κατηγορία"

Αγγέλα Ιωάννου, η δυναμική πρόεδρος του Ορφέα Λευκωσίας, ανάλαβε την προεδρία του ακριτικού σωματείο το 2015 σε πολύ δύσκολες οικονομικά στιγμές και κατάφερε να τον ξαναφέρει στην σωστή πορεία. Η κ. Ιωάννου μας μίλησε για τη φετινή πορεία του Ορφέα και όχι μόνο.

Θεωρώ ότι ο Ορφέας είχε πολύ καλή πορεία τουλάχιστο μέχρι τη διακοπή. Είχαμε θέσει ως στόχο στην αρχή της χρονιάς να κερδίσουμε όσο πιο γρήγορα την παραμονή μας στην κατηγορία. Όχι μόνο το πετύχαμε αυτό αλλά για αρκετές αγωνιστικές είμασταν μέσα στην τετράδα. Οπόταν θεωρώ ότι τα παιδιά και το προπονητικό τιμ έκαναν πολύ καλή δουλειά και με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια.

Ελπίζω ότι στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε φέτος.

-Με τη νέα χρονιά θα έχετε να αντιμετωπίσει και τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο τη δική μου ομάδα. Οι μικρές κατηγορίες, ειδικά στην επίλεκτη, οι ομάδες συντηρούνται από εισφορές φίλων. Δεν υπάρχουν μεγάλες χορηγίες. Η ΚΟΠ μας πληρώνει τις διαιτησίες αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν έχουμε μεγάλες χορηγίες που θα μας βοηθήσουν στα λειτουργικά έξοδα , στη συντήρηση του γηπέδου, εμείς που έχουμε ιδιόκτητο γήπεδο. Ένα μεγάλο κονδύλι πάει στους γιατρούς και τις ασφάλειες των ποδοσφαιριστών.

Φέτος θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο οικονομικό. Γιατί όλοι αυτοί οι φίλοι , οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία μακάρι να μπορέσουν να επιβιώσουν και δύσκολα θα μπορέσουν να δώσουν στις ομάδες.

Εύχομαι η ΚΟΠ να σταθεί δίπλα σε αυτά τα μικρά σωματεία γιατί πλέον είναι θέμα επιβίωση. Πρέπει να αποφασίσει η ομοσπονδία εάν θέλει να διατηρηθούν στη ζωή τα μικρά σωματεία. Αυτή τη στιγμή τα σωματεία βασίζονται πάνω σε 5  - 10 ανθρώπους οι οποίοι και αυτοί λόγω των καταστάσεων θα κοιτάξουν πρώτα τις οικογένειες τους.

Ίσως να είναι πιο δύσκολα τώρα τα πράγματα και από το 2013 που έγινε το κούρεμα που ο κόσμος περνούσε δύσκολα γιατί ήταν πολύ μαζικό αυτό που έγινε τώρα.

Νομίζω θα έχουμε πολύ δύσκολη οικονομική χρονιά όχι μόνο εμείς αλλά και πολλές άλλες ομάδες.

-Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω για το όνειρο που έχεις για τον ιστορικό Ορφέα.

Ανάλαβα τον Ορφέα το 2015, εγώ τον Ορφέα τον γνώρισα στην Β’ Κατηγορία, Πανηγύρισα μαζί του μεγάλες νίκες , με Ανόρθωση , με ΑΠΟΕΛ, έχω ζήσει τον Ορφέα σε μεγάλες στιγμές.

Μπήκα στον Ορφέα το 2015 όπως είπα όταν ο Ορφέας ήταν έτοιμος να κλείσει. Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου ότι με σταθερά βήματα, χωρίς βιασύνη και χωρίς να θέλω να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου δηλαδή να κάνω βεβιασμένες κινήσεις οι οποίες στο τέλος θα καταστρέψουν το οικοδόμημα που ονομάζεται ΟΡΦΕΑΣ. Σιγά σιγά , κάθε φορά ένα μικρό βήμα να πηγαίνει ο Ορφέας πιο μπροστά. Θεωρώ μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια μαζί με τους συνεργάτες που ξεκινήσαμε αλλά και με τους άλλους που ήρθαν στη συνέχεια για τα οικονομικά δεδομένα του Ορφέα πιστεύω κάναμε αρκετά βήματα. Δεν βιάζομαι, είμαι ικανοποιημένη για πορεία αυτά τα 5 χρόνια και εύχομαι στα επόμενα 5 χρόνια να είμαστε ακόμα πιο ψηλά. Σημασία για μένα είναι ένα υγιές σωματείο. Δηλαδή φεύγοντας η Αγγέλα από τον Ορφέα να μην δώσει σκόνη και θρύψαλα. Να τον παραδώσω υγιές οικονομικά και όσο πιο ψηλά γίνεται.

Όνειρο μου είναι να τα καταφέρω να τον πάρω στη Β κατηγορία και να είναι υγιές οικονομικά.

Πως θα γίνει αυτό; Νομίζω 5 χρόνια δείξαμε τη δουλειά μας. Βάζουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνει.